Superduo ••        
               
Uitdagende projecten voor o.a. musea, festivals, bedrijven en scholen.
Als brug tussen tentoonstelling en bezoeker, interactieve toevoeging aan een festival, prikkelende bedrijfstraining, educatieve activiteit of bevragend kunstwerk.

     
             
     
-----------------------------------------------------------------------------------------
     
 

projecten
info

opdrachtgevers

contact

 

Ga je mee de vis uitlaten?

Uitgevoerd in de groepen 2 van de RSV Rotterdam
1 les op school, 1 les in de Kunsthal

brief

Stel je voor: je gewone omgeving staat helemaal onder water! Dit project is speciaal ontwikkeld bij de tentoonstelling ‘Zoet & Zout, Water en de Nederlanders’ in de Kunsthal.

Een week van tevoren wordt een brief in de klas bezorgd met een filmpje op dvd. Een vis zwemt heen en weer in een kom, en vertelt dat hij volgende week in de klas komt. Hij brengt ook juf Judith en juf Geneviève mee. Vis komt als papieren vorm in de klas en zwemt een rondje. Deze Vis is een centrale figuur, hij zal nog een paar keer terug komen in een filmpje. 

In de waterbak experimenteren we met land, overstromen en dijken. We praten over of dat leuk zou zijn of niet, overal water. Voor wie wel, en voor wie niet? We gaan kort in op overstromingen als de watersnoodramp, die zo erg zijn dat duidelijk wordt dat dijken echt nodig zijn.Tot hoe hoog komt dat water dan als er geen dijken zouden zijn? Op het schoolplein tot ongeveer 1 meter! Met een stok waarop de hoogte van 1 meter  is aangegeven wordt gemeten tot hoe hoog dat water bij ieder kind zou komen.

‘Kijk hoe hoog dat water bij jou komt!

En hoe zou je dan naar school gaan? De kinderen vertellen erover.

‘Ik zou met een eigen amfibiewagen gaan!’
‘Ik als zeemeermin..’


We maken vrienden voor Vis, die in een filmpje vertelt dat hij graag net wil doen of er overal water is, en dan naar buiten wil met andere vissen. We gaan de vissen uitlaten! We lopen naar de Kunsthal om daar de tentoonstelling  over water te bekijken. Onderweg plakken we stickers van golven en waterdieren op lantarenpalen, tot de hoogte waar water zou komen als er geen dijken waren.We  bezoeken de tentoonstelling over water. We staan uitgebreid stil bij 2 werken: "Weather forecast' van Marijke van Warmerdam, en 'Dione' van Danielle Kwaaitaal. De vissen mogen een weekje blijven logeren in de Kunsthal.vis school kinderen

kinderen bouwen een dijk

vis in het water vissenkom

kinderen leren meten lengte

klas

vissen maken in de klas

stickers golven plakken kunsthal

kinderen educatie museum kunsthal video kunstwerk kijken

kunsthal educatie museum kinderen

vissen in de kunsthal kunsteducatie kleuters


© Superduo, 2012

-----------------------------------------------------------------------------------------